• Årskrönika 2013

  2013 har precis tagit slut och vi har klivit in i 2014 med bakfyllor och nya träningsmål. Vi på Berserk MMA har haft ett riktigt bra år, både sett till utvecklingen av våra medlemmar och sett till kul saker som har hänt i, på och kring klubben. Men några medlemmar har utmärkt sig mer än andra, vilket vi tycker skulle kunna vara kul att lyfta fram. Därför presenteras här några improviserade utmärkelser med motiveringar. Detta är inget officiellt från Berserk MMA utan har tagits fram av några medlemmar, primärt Elin och den bakom tangenterna; Peter. Har ni några problem med priserna är ni välkomna att gnälla, städa lokalen på egen hand så att ni får en utmärkelse eller slå oss på käften – ni vet var vi finns.


  Årets grapplinggud - Olof "Ribban" Ribbegårdh

  Ribban satte ribban högt när han tog hem guldmedalj i SGL 2012, och han har inte gjort någon besviken sedan dess. Inte bara har han utvecklats som utövare under året och tävlat framgångsrikt utan han har också utvecklats som instruktör då han fått hoppa in för Andreas ibland och lärt oss dödliga-dötts-tekniker – eller det är i alla fall vad han brukar kalla sina favorit grappling-moves. Med ett lugn, med humor och med sin stora kunskap har han hjälpt många att bli bättre grapplers, både som instruktör och som sparringpartner.


  Årets trofastaste – Olof Eareus & Björn "Myran" Myrberg

  Oavsett väder och vind så kan man räkna med att Olof, och oftast Myran, finns på klubben och pressar alla de tränar med. De är båda några av dem som varit med längst och trots att de själva inte tävlat så aktivt på sistone så har de alltid ställt upp som utmärkt tävlingssparring för alla – från folk på dryga 70 kg till bestar kring 100 kg. Alla får känna på press från båda dessa herrar, och de bjuder alltid på ett leende och en uppmuntrande klapp på axeln efteråt. Riktigt goda träningskamrater och sparringpartner som man kan lita på i ur och skur, helt enkelt.


  Årets avslut – Joel "Hulk-Smash" Alfred Larsson

  Under sin debutmatch i Berlin höll Joel Berserks fana högt då han en bit in i första ronden satte en riktigt djup triangel på sin motståndare som klappade så hårt att mattan nästan sprack. Detta dock efter att ha gett Joel en flygtur och en slam som ekade i hela lokalen. En minnesvärd match där man precis innan kunde känna nerverna och förväntningarna så tjockt i luften att de praktiskt taget gick att ta på. Joel hade en enormt brant utvecklingskurva under våren med målmedveten träning som ledde till årets snyggaste avslut. Se videon här.


  Årets tangentbordskrigare – Rickard Harnesk & Daniel Gustafsson

  På grund av diverse krämpor och andra förhinder har de kanske inte varit på klubben och tränat så mycket som de själva, eller vi andra, hade önskat, men de är definitivt de som har varit mest aktiva i Berserks facebookgrupp! Finns det en rolig video med tomtar som använder osynliga krafter för att fälla sina motståndare eller andra humoristiska ninjatrick så finns de där och delar, gillar och kommenterar.


  Årets Kid-Do – Andreas Pettersson

  Vi tycker alla att kampsport är den roligaste träningen som finns – så varför ska inte även barn få njuta av den roliga och mångsidiga träningen? Andreas har haft huvudansvar för barngruppen och tagit sig upp många tidiga söndagsmorgnar för att träna en brokig grupp med kids då de flesta andra bara vill ligga kvar i sängen. Det ska han ha all cred för! Likaså ska han ha cred för hur bra sparring han erbjudit alla som ska tävla, och alla andra! Förutom att vara en trevlig och rolig barninstruktör är han en grym utövare och en oerhört hygglig klubbkamrat.


  Årets kompis – Alexsander Johnsson

  Som vanligt har vi haft riktigt god stämning på klubben. Och alla skulle egentligen ha ett pris för att vara med och skapa den goda stämningen, för det är alla medlemmar och tränare som tillsammans bidrar till den. Men ändå har vi några riktiga guldkorn som gjort extra mycket. Alexsanders vinst i denna kategori må vara lite personlig, men inte desto mindre värd för det. Alexsander är nästan alltid glad och pepp på träningarna. Erbjuder bra sparring och tips till allt och alla. Men han har även haft med sig pannkakor i en matlåda till undertecknad som en överraskning för att undertecknad gnällt om hunger och om att inte hinna äta innan träningen. Vägen till mannens hjärta går sannerligen via magen, och likaså vägen till utmärkelser i Berserk nyårskrönika uppenbarligen.


  Årets mest saknade – Niklas Möller & Antonio Ospino

  Trevliga prickar som gärna ger pepp, lyssnar bra på tränarna och goda sparringpartners. Möller och Antonio har mycket att erbjuda på mattan när de väl dyker upp – vilket tyvärr sker alldeles för sällan. Vi saknar deras kramar, deras näsor och hakor att sikta på och inte minst saknar vi att se dem på mattan eller i ringen. Gör en efterlängtad come back under 2014, tack!


  Årets framtidshopp – Elin "Pippi" Bladh

  Elin är en medlem som snabbt uppmärksammas och uppskattas av praktiskt taget alla. Hjälpsam och trevligt, både på och utanför mattan. Dessutom en duktig utövare som genom målmedveten och smart träning utvecklats ordentligt under året. Så ordentligt att hon får utmärkelsen årets framtidshopp. Hon har passerat nybörjarstadiet där man med ren talang kan bli mycket bättre snabbt och enkelt. Nu måste hon lägga ner svett blod och tårar för att utvecklas (för att uttrycka mig lite dramatiskt), vilket hon också gör. I med- och motgångar går hon framåt och sparras alltid mot tyngre, starkare och mer erfarna motståndare – nästan alltid med ett leende på läpparna. Och hon ger sina tyngre, starkare och mer erfarna motståndare något att bita i.Den lilla blonda tjejen från Norrland visar att man på bara några få år kan gå från vettskrämd total nybörjare till att ha gått tre framgångsrika MMA-matcher och (förhoppningsvis) vara på väg mot amatör-VM i MMA under nästa år. Spana in hennes senaste match här.


  Årets nykomlingar – Martin Myrsten Persson, Hossein Johari & Anton Avaruus Lundell

  Tyvärr har jag ingen större koll på medlemmarna i basgruppen, så årets nykomligar får bli några som hälsat på i fortsättningsgruppen. Martin, Hossein och Anton har alla gjort entré på klubben på helt rätt sätt. Ödmjuka, trevliga och väldigt villiga att lära sig – samtidigt som de siktar framåt, tränar målmedvetet och vill tävla. De har provat på grappling och kickboxning med blandade framgångar men med osviklig entusiasm. Martin och Anton siktar med en brant utvecklingskurva på att tävla i MMA. Hossein bockar av vinster i grappling med samma lätthet som andra byter strumpor. Vi önskar dem all lycka till under det kommande året!


  Årets tävlingsinsats - Simon Denito

  Simon är en sådan där utövare som många skulle vilja vara som, men de flesta bara drömmer om. Ödmjuk, trevlig, lär sig snabbt och tar villigt emot tips. Samtidigt en oerhörd talang som tränar hårt och målmedvetet. Att han dessutom får väldigt bra träning av pappan Brandon (en av våra coacher) gör knappast saken sämre. Ett riktigt framgångsrecept alltså. Och det har visat sig i tävlingssammanhang. Simon har tävlat framgångsrikt i MMA, men även i Kickboxning där han under en och samma dag plockat hem två guldmedaljer i Scandinavian Open, i två olika klasser! Vi vill se Simons utveckling på MMA-passen och ser med skräckblandad förtjusning fram emot den dag när han blir lika vass på marken som han är på fötterna idag.


  Årets medlem – Eric Johansson

  Eric ska ha utmärkelse för flera saker. På klubben bidrar han alltid med trevlig stämning, kontrollerad sparring och bra träningssällskap – förutom när han ligger och kippar efter andan möjligtvis. Han är alltid mån om att lyssna och lära sig, men hjälper även gärna till med att tipsa nybörjare om allt från hur en jabb ska se ut till var de kan boka pass på webben. Och apropå webben har han även lagt ner mycket jobb på att bygga en ny hemsida åt klubben, och vi kan inte annat än tycka att det blev riktigt lyckat, för en så snygg hemsida har vi aldrig haft förut! På vår interna facebookgrupp är Eric som en hök där han snabbt och alltid med glimten i ögat ger träffande svar på frågor och funderingar. Utöver det har han lagt ner tid på att ta fram nya snygga profilkläder till klubben som går att beställa via webben eller via en lapp på plats i ninjakällaren. Som om det inte räckte kan vi även nämna att Eric tävlat för klubben i både kickboxning och MMA där han gjort starka insatser som inte nått riktigt ända fram, trots hans superkrafter, än.


  Sist men inte minst...

  ... vill vi tacka våra coacher för ett grymt år; Andreas, Johan, Omed, Robban och Brandon. Utan er inget Berserk, varken stämning eller utveckling hade gått i närheten av lika bra. Det hade faktiskt inte gått alls. Så tack för all tid, allt engagemang och all energi som ni lägger ner! Vi ser fram emot nästa år då mitt mål är att submitta Andreas, boxa ut Omed, vräka omkull Robban i thaiclinchen, besegra Brandon i knockdown och spöa Johan i MMA-sparring när hans nacke är hel och inte hindrar honom alls. Och om ni inte förstod det är detta ganska långsiktiga mål, men med hjälp av Berserk kanske jag kan nå dem någon gång – om inte annat kommer jag ha kul på vägen dit! Gott nytt år och på återseende nästa termin - eller någon dag innan när jag blir uttråkad! Önskar Peter, med lite hjälp av Elin.

  Kommentarer