Vanliga frågor & svar

Hur gör jag när jag ska börja träna på Berserk MMA?

Det är bara att komma förbi klubblokalen och prata med en ansvarig coach. Du får två gratis provträningar, sedan betalar du in din träningsavgift till vårt PG 161 38 30-7, märk betalningen med ditt namn och den grupp du tränar i. För kvitto pratar du med någon av våra coacher. Därefter kan du börja delta på våra pass regelbundet.

Får man provträna?

Man får provträna två gånger gratis.

När kan man börja träna?

Det går bra att börja träna när som helst under året. Vi har ingen speciell intagningsperiod

Vilken MMA utrustning ska jag ha?

Det första du ska skaffa dig är ett tandskydd och en suspensoar, vilket finns billigt att köpa på de flesta sportaffärer. Du bör så snart som möjligt dessutom köpa egna boxningshandskar och benskydd, både av hygieniska skäl samt för att de exemplar vi har till utlåning är begränsat. Vi rekommenderar boxningshandskar som är mellan 12-16oz när du ska träna i basgruppen.

När du börjar träna i fortsättningsgruppen bör du köpa ett par shootohandskar, eller MMA-sparringhandskar som de också kallas. Tunna pro-handskar använder vi oss inte av när vi sparras med varandra. Det är också en bra idé att skaffa sig en boxningshjälm när man börjar träna i fortsättningsgruppen. Vid grappling behövs bara tandskydd och suspensoar, eventuellt öronskydd om du vill undvika blomkålsöron.

Måste man ”sparra” om man tränar MMA?

Nej som nybörjare behöver man inte det om man inte vill. Sparring med lås, slag och sparkar får man bara göra om man har uppnått en viss nivå. Det är dina coacher som avgör när du är mogen att börja sparra.

Hur gammal ska man vara för att träna på Berserk MMA?

Det är individuellt när man är mogen att börja träna, men vi har satt minimiåldern på 16 år (målsmans tillstånd krävs). Det finns ingen övre ålder för hur länge man kan hålla på och träna MMA eller när man kan börja.

Vad får jag för träningsavgiften?

Den som betalat avgiften kan delta i de träningspass man är kvalificerad för. Alla kan delta i nybörjargrupperna i våra idrotter – Mixed Martial Arts (MMA), Brazilian Jiu-jitsu (BJJ), Submission Wrestling(SW) och Allstyle Fighting. Man kan även träna på egen hand och rösta på årsmötet. Alla medlemmar omfattas även av en idrottsförsäkring som gäller i träningslokalen och i samband med tävling. De förmåner vi erbjuder, till exempel rabatter på butiker gäller endast för våra betalande medlemmar.

Är kampsport farligt?

Ingen sport är helt ofarlig att utöva, men kampsporterna är en av de minst skadedrabbade sporterna som finns i landet. Sporter som fotboll, ishockey och ridning har betydligt högre skadefrekvens.

Hur hittar jag till klubblokalen?

Klubblokalen ligger nära Rådhuset på Kungsholmen, adressen är Hjärnegatan 1 och du tar dig enkelt till oss med buss eller tunnelbana. Du kan även klicka på ”Berserk MMA” i menyn för att se på en karta vart vi ligger.

Vad har ni för öppettider?

Berserk MMA är en ideell förening och drivs helt och hållet av ideella krafter. Vi har inga speciella öppettider. Klubblokalen brukar öppna en stund innan första träningspasset börjar och stänger efter sista passets slut.

Jag skulle vilja tävla…

Berserk MMA är medlemmar i Svenska Mixed Martial Arts Förbundet (SMMAF) sedan 2007, samt Submission Wrestling-, Brazilian Jiu-jitsu och Allstyle-sektionen under Svenska Budo- & Kampsportsförbundet. Detta gör att vi kan delta på samtliga förbundstävlingar, internationella tävlingar som EM, NM och VM. Vi förösker även arrangera klubbmästerskap varje år.

Kan man få personliga pass?

Vi erbjuder personlig träning för 600kr/timme + 100kr/timme för ev extra deltagare.

Företagsträning, möhippor, svensexor, självförsvar m m?

Det går att boka tränare och lokal för speciella evenemang som företagsträning, möhippor och svensexor. Priset är 600kr/person/timme med ett minimikrav på 6 deltagare.