• MMA

  Mixed Martial Arts

  MMA

  Den vedertagna definitionen av Mixed Martial Arts (MMA) är att utövaren plockar tekniker ifrån olika stilar för att få ett såpass komplett och effektivt system som möjligt. Tekniker som inte fungerar i sparring och tävling sorteras bort, och de tekniker som tenderar att fungera bättre behålls.

  Eftersom detta är en kontinuerlig process blir det svårt att kalla MMA för en stil utan snarare en process där en mängd olika fullkontaktskampsporter ingår. Träningen påminner om boxning, brottning, thaiboxning och BJJ, med ett mindre urval av tekniker och en struktur där alla tekniker är sammanhängande och har sin naturliga och logiska plats i systemet. All MMA-träning är designad för sparring och tävling med en ambition om så få regler som möjligt. MMA-träning är en utmanande, balanserad och allsidig motionsform – och framför allt – det är väldigt kul!

  MMA Bas: Grundläggande slag, sparkar, knän, dyk och clinch. Progressiv träning är nyckeln. Sparringmoment kommer att läggas in successivt. Se till att komplettera med SW-träning.

  MMA Fortsättning & Tävling: Bygg vidare på din teknikarsenal och kondition. Man behöver några terminer av MMA och SW för att hänga med i tempot. Fortsättning och tävling kan köra samma teknikdrillar men delas upp när det kommer till sparring och tävlingsförberedelse för att få träning som matchar erfarenhets- och ambitionsnivå.

  Våra MMA-instruktörer är Johan Halldin, Andreas Pettersson, Elin Bladh, Peter Borge, Thomas Linderdahl och Axel Eriksson.

  • Johan Halldin

   Johan Halldin

   Johans första möte med kampsport var judo och året var 1980. Efter det blev det taekwondo, jujutsu, thaiboxning, boxning och i mitten 90-talet blev det BJJ och MMA. Sedan mitten på 90-talet har Johan tre kampsportsklubbar på idéell basis och undervisat på ytterligare ett par. 2004 grundade Johan och Andreas Hörnqvist Berserk MMA. Johan är huvudinstruktör för klubben, innehar svart bälte (5e graden) i jujutsu samt är även utbildningsansvarig i Svenska MMA-förbundet.

   Mail: johan@berserkmma.com

 • Submission Wrestling

  Baserad på brottning och jujutsu

  Submission Wrestling

  Submission Wrestling (SW), även kallat Grappling, är en modern, hybridkampsport baserad på brottning och jujutsu. Förenklat går sporten ut på att tvinga sin motståndare att ge upp med hjälp av grepp, kast, strypningar och ledlås. I Submission wrestling ingår discipliner som t.ex brasiliansk jiu-jitsu, judo, sombo och brottning. Att träna Submission wrestling ger dig bättre balans, styrka och snabbhet. Den form av SW som vi tränar på Berserk är väldigt dynamisk och inriktad på avslut.

  SW Bas: Det här är passet är för dig som är nybörjare eller för dig som vill bättra på grunderna. Här är progressiv träning nyckeln. Sparring-moment kommer att läggas in successivt.

  SW Fortsättning/Tävling: Här utlovas högre tempo, tuffare sparring och mer avancerade tekniker. Man behöver minst en termins erfarenhet av grappling för att kunna hänga med. När tävling närmar sig delas gruppen upp så de som vill köra lite lugnare tempo kan köra för sig och de som ska tävla för sig.

  • Andreas Hörnqvist

   Andreas Hörnqvist

   Andreas startade med sin kampsportsbana med judo och jujutsu. I slutet av 90-talet började han träna det som idag kallas för MMA. På Berserk MMA håller Andreas både bas- och fortsättningspass, samt är ansvarig för vår submission wrestling-sektion. Andreas, som innehar svart bälte (3e graden) i jujutsu och är certifierad instruktör i MMA (steg 2), tar även hand om klubbens ekonomi. 2004 grundade Andreas tillsammans med Johan Halldin det som idag är Berserk MMA.

   E-post: andreas@berserkmma.com

 • Brasiliansk Jiu-Jitsu (BJJ)

  Brottning med lås och strypningar

  Brasiliansk Jiu-Jitsu (BJJ)

  BJJ består till största delen markkamp, det vill säga brottning med lås och strypningar (submissions), eller newaza, men inkluderar även nedtagningar. BJJ innehåller inga typer av slag eller sparkar, även om den effektivt kan användas i kombination med dessa. Väl på marken handlar det om att få en fördelaktig kontrollposition på din motståndare, varifrån du kan genomföra ett ledlås eller en strypning. I ett underläge försöker du återta en kontrollposition eller nå en mer neutral position.

  Teknikerna är utformade på ett sådant sätt att ge största mekaniska fördel, exempelvis genom att använda positioner där du har bättre kontroll, rörlighet, balans, styrka eller hävarm. Det finns vanligen flertal kontringar på en och samma teknik.

  • Michael S. F.

   Michael S. F.

   Michael har tränat kampsport hela livet från karate och kung-fu i unga år, till thaiboxning och boxning i tonåren. 2001 började Michael träna Shoot-Wrestling (MMA) hos Omar Bouiche på det legandariska Pancrase Gym. 2004 började han träna BJJ och har under de 15 åren som gått tränat med svartbälten som Christian Kennedy, Roberto Atalla, Alan Carlos, Bruno Carvalho, Mauro Salamao, Tiago Casaca, och Clauber Santana mfl samt instruerat/drivit egen klubb sedan 2012. 2018 fick Michael svartbälte av Reinaldo Ribeiro (5 Dan) och Clauber Santana (2 Dan). Michael fokuserar på en enkel och submission-orienterad BJJ som ett bra komplement till SW och/eller MMA.

   E-post: michaelsundquist@hotmail.com

 • Allstyle (Kickboxning)

  Slag, sparkar, armbågar och knän

  Allstyle (Kickboxning)

  Allstyle är ett regelverk som såg dagens ljus 1984 och som idag är ett populärt och robust regelverk som inkluderar slag, spark och nedtagningar. Regelverket har tidigare används under fyra olika format – Challenge Cup, Master Cup, Allstyle Open och Allstyle PRO. Träningen är otroligt intensiv och en superbra motionsform.

 • Friträning

  För er som tränat minst 3 mån på klubben

  Friträning

  Friträningspassen är till för dom som vill slipa på sina tekniker eller få lite extra sparring. Du ska ha tränat minst 3 mån på klubben.
  På Friträningspassen finns det inte alltid tränare eller coacher på plats och medlemmar får lägga upp träningen som de själva vill ha den.
  Skriv i vår interna Facebookgrupp om du är sugen på att träna för att säkerställa att andra medlemmar med nyckel kommer närvara.

 • Öppen matta

  • Michael S. F.

   Michael S. F.

   Michael har tränat kampsport hela livet från karate och kung-fu i unga år, till thaiboxning och boxning i tonåren. 2001 började Michael träna Shoot-Wrestling (MMA) hos Omar Bouiche på det legandariska Pancrase Gym. 2004 började han träna BJJ och har under de 15 åren som gått tränat med svartbälten som Christian Kennedy, Roberto Atalla, Alan Carlos, Bruno Carvalho, Mauro Salamao, Tiago Casaca, och Clauber Santana mfl samt instruerat/drivit egen klubb sedan 2012. 2018 fick Michael svartbälte av Reinaldo Ribeiro (5 Dan) och Clauber Santana (2 Dan). Michael fokuserar på en enkel och submission-orienterad BJJ som ett bra komplement till SW och/eller MMA.

   E-post: michaelsundquist@hotmail.com

  • Eric Johansson

   Eric Johansson

   Erics första möte med kampsport var på Berserk MMA i Januari 2012 vid en ringa ålder av 28 år. Tankarna att börja med kampsport hade funnits sedan barnsben och intresset för MMA några år. När träning blev en större och större del av Erics liv kändes kampsport som ett naturligt val av träningsform.

   Upplevelsen att gå matcher var något som lockade (och skrämde) vilket ledde till ett tidigt fokus på tävlande. Efter tre månader blev det dags för första tävlingarna, då i SW. Ett år senare gick han sin första Kickboxningsmatch och någon månad efter det sin första MMA-match.

   Just nu hänger Eric mest i Sydostasien, men hjälper till med logistik, hemsida och en massa annat. Tack Eric!